Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
38,42 TRY
tr euro
EURO
-0.3%
Euro
43,64 TRY
tr chf
CHF
-0.26%
İsviçre Frangı
46,25 TRY
tr cny
CNY
0.15%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
-0.19%
İngiliz Sterlini
51,18 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
9.490,90 TRY
gau
GR. ALTIN
0.2%
Gram Altın
4.137,80 TRY
btc
BTC
-0.82%
Bitcoin
93.205,84 USDT
eth
ETH
-1.07%
Ethereum
1.750,66 USDT
bch
BCH
-1.93%
Bitcoin Cash
349,81 USDT
xrp
XRP
-1.44%
Ripple
2,17 USDT
ltc
LTC
-1.23%
Litecoin
83,25 USDT
bnb
BNB
-0.45%
Binance Coin
598,87 USDT
sol
SOL
-0.93%
Solana
151,12 USDT
avax
AVAX
-2.1%
Avalanche
21,90 USDT
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Türkiye, omurga cerrahisinde ileri ülke seviyesinde!

Türkiye, omurga cerrahisinde ileri ülke seviyesinde!

featured
turkiye-omurga-cerrahisinde-ileri-ulke-seviyesinde.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Omurga cerrahisinde dünyanın önde gelen uzmanlarını bir araya getiren “İstanbul Spine Masters 2025”, 24-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumundaki etkinliğin açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, NPİSTANBUL Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Uluslararası Omurga Akademisi Başkanı Oscar L. Alves, Uluslararası Omurga Akademisi Başkanı Jutty Parthiban, Kongre Başkan Yardımcısı ve NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaman yaptı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Nörobilim ve nöropazarlama gibi lisansüstü programlarda Türkiye’de öncüyüz”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, NPİSTANBUL Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bugünkü toplantının üniversitenin kuruluş misyonuyla derin bir tematik bağı olduğunu ifade ederek, “2011 yılında nörobilimi merkeze alarak yola çıktık. Moleküler biyoloji, mühendislik ve davranış bilimleri temalarıyla birlikte yola çıktık. 2018 yılında Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ikinci beyin hastanesini kurduk. Bugün yaklaşık 4 bini uluslararası olmak üzere 24 bin öğrencimiz var. Nörobilim ve nöropazarlama gibi lisansüstü programlarda Türkiye’de öncüyüz. Beyin ve omurilik cerrahisi grubu olarak sizleri aramızda görmek bizim için büyük bir mutluluk. Deneyimlerin ve bilginin paylaşıldığı, aktarıldığı bu tür toplantılara destek vermek bizim için onurdur.” dedi.

Prof. Dr. Onur Yaman: “Spine Masters etkinliği 2015 yılında başlandı”

Kongre Başkan Yardımcısı ve NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaman, İstanbul Spine Masters etkinliğinin 2015 yılında başlandığını dile getirerek, Covid dönemi haricinde, bu döneme kadar da sürekli düzenlendiğini ve bütün dünyadan Almanya’dan Kore’ye, Portekiz’den Japonya’ya, Amerika’dan Tunus’a, Mısır’a kadar uzmanların gelip sunumlarını yaptıklarını hatırlattı.

Teoriyle sınırlı kalmıyor, canlı cerrahi uygulamalarla destekleniyor…

“Katılımcılar, omurga cerrahisindeki en güncel literatürü paylaşıp kendi deneyimlerini aktarıyor.” diyen Prof. Dr. Onur Yaman, şöyle devam etti:

“Omurga cerrahisinde travma, dejeneratif hastalıklar, deformiteler ve konjenital anomaliler gibi birçok alanda dünyanın önde gelen uzmanları, en güncel literatürü paylaşarak kendi klinik deneyimlerini aktarıyor. Toplantılar yalnızca teorik sunumlarla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda canlı cerrahi uygulamalarla da destekleniyor. Bu yılki organizasyonda iki ayrı kurs programı düzenleniyor. Bunlardan ilki, temel eğitimlerin verildiği ‘basic kurs’. Bu kursta, dört masaya ayrılmış gruplar halinde beşer-altışar kişilik ekiplerle çalışılıyor. Katılımcı cerrahlar, boyun omurgasına vida yerleştirme, sırt omurgasına vida takma gibi işlemleri maketler üzerinde birebir uygulama şansı buluyor. Böylece teorik bilgiler, pratik deneyimle pekiştiriliyor.

Eğitimlerin bir bölümü hastane ameliyathanesinde yürütülüyor

İkinci kurs ise ileri düzey cerrahlara yönelik olarak planlanan ‘advanced kurs’. Bu programda, ‘Upsurgeon’ olarak adlandırılan ve kas dokuları ile birlikte anatomik açıdan kadavraya oldukça benzeyen ancak kadavra olmayan özel maketler kullanılıyor. Türkiye’de omurga bölgesi üzerinde bu teknikle düzenlenen ilk uygulama geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin bir bölümü hastane ameliyathanesinde yürütülüyor. Üç farklı salonda, omurganın çeşitli bölgelerine yönelik cerrahi teknikler ayrı ayrı gösteriliyor.”

Robot yardımıyla ameliyat simülasyonları…

Katılımcıların, anatomik yapıya oldukça uyumlu modeller üzerinde pratik yapma fırsatı bulacağını söyleyen Prof. Dr. Onur Yaman, “Öğleden sonra ise ileri düzey kurs kapsamında, özel olarak tasarlanmış bir omurga cerrahisi eğitim merkezinde uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu merkezde, omurganın yapısı sisteme tanıtılarak robot yardımıyla ameliyat simülasyonları yapılacak. Katılımcılar, modeller üzerinde robot destekli cerrahi pratiği gerçekleştirme imkânı elde edecek. Bu toplantı neden önemli? Çünkü dünyanın dört bir yanından omurga cerrahisinde uzmanlaşmış hekimler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor. Türkiye olarak böylesine prestijli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Dr. Yaman: “Türkiye omurga cerrahisinde dünyadaki ileri ülkeler seviyesinde”

Yaman, özellikle vurgulamak gerekir ki, Türkiye omurga cerrahisinde dünyadaki ileri ülkelerle aynı seviyede, hatta birçok alanda öncü konumdadır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Etkinliğin açılışında Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Ortadoğu Omurga Derneği Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Zileli, Ortadoğu Omurga Derneği Başkanı Mohammad Zohair Shaker, Uluslararası Omurga Akademisi Başkanı Oscar L. Alves, Uluslararası Omurga Akademisi Başkanı Jutty Parthiban da açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

Etkinlik 4 gün sürecek

Bilimsel ve eğitsel içeriğiyle alanının en prestijli etkinliklerinden biri olan “İstanbul Spine Masters 2025”, 28 ülkeden katılımcıyı ağırlarken, aralarında alanında dünya çapında tanınan isimlerin de bulunduğu 44 akademisyen sunumlarıyla bilimsel katkı sağlıyor. Toplam 123 katılımcı, dört gün boyunca omurga cerrahisindeki en güncel teknikler, vaka analizleri, video sunumları ve konsensus oturumlarıyla donatılmış yoğun bir programa katılıyor.

4 gün sürecek etkinlik kapsamında; 8. İstanbul Spine Masters Toplantısı, Uluslararası Omurga Akademisi (IAS) Servikal Disk Hernisi Konsensus Toplantısı, Ortadoğu Omurga Derneği Temel Omurga Kursu 2. Modülü ve Upsurgeon maketler üzerinde, ameliyathanede O-ARM cerrahi görüntüleme sistemi ve robot eşliğinde omurga cerrahisinde pratik uygulamalar yapılacak.

Omurga cerrahisine dair güncel gelişmelerin, vaka analizlerinin, yeni prosedürlerin sonuçlarının ve ileri tekniklerin detaylı şekilde tartışılacağı bu etkinlikle, klinik pratiğe doğrudan katkı sağlama hedefleniyor. 

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir