Loading...
tr usd
USD
0.34%
Amerikan Doları
38,10 TRY
tr euro
EURO
0.15%
Euro
43,49 TRY
tr chf
CHF
0.68%
İsviçre Frangı
46,92 TRY
tr cny
CNY
0.08%
Çin Yuanı
5,24 TRY
tr gbp
GBP
0.12%
İngiliz Sterlini
51,09 TRY
bist-100
BIST
-0.84%
Bist 100
9.317,24 TRY
gau
GR. ALTIN
0.33%
Gram Altın
4.076,87 TRY
btc
BTC
0.09%
Bitcoin
84.546,82 USDT
eth
ETH
0.03%
Ethereum
1.589,17 USDT
bch
BCH
1.23%
Bitcoin Cash
339,12 USDT
xrp
XRP
0.34%
Ripple
2,07 USDT
ltc
LTC
-0.08%
Litecoin
75,94 USDT
bnb
BNB
0.05%
Binance Coin
592,03 USDT
sol
SOL
0.22%
Solana
134,35 USDT
avax
AVAX
0.36%
Avalanche
19,14 USDT
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türk Girişim Viseur AI, Yapay Zekâ ile İyilik için Küresel Arenada Yarışacak

Türk Girişim Viseur AI, Yapay Zekâ ile İyilik için Küresel Arenada Yarışacak

featured
turk-girisim-viseur-ai-yapay-zeka-ile-iyilik-icin-kuresel-arenada-yarisacak.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB ve sosyal inovasyon platformu imece’nin kurduğu ‘ReFi Türkiye’ programı çatısı altında, Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) iş birliğiyle ‘AI for Good Innovation Factory Türkiye’ sunum günü düzenlendi. Jüri değerlendirmesi sonunda birinci olarak seçilen Viseur AI girişimi, 8-11 Temmuz tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek AI for Good Global Summit’te Türkiye’yi temsil edecek ve zirvenin finalinde 20.000 dolarlık büyük ödül için yarışacak. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen AI for Good Innovation Factory Startup Acceleration Programme’a katılmaya hak kazanan Viseur AI; küresel mentörlük, iş birliği ağları ve yatırım fırsatlarıyla desteklenecek. 

 

Böylece Akbank LAB, Türkiye’den ilk kez bu denli kapsayıcı şekilde AI for Good platformuna katılım sağlanmasına ve teknolojiyle sosyal etkiyi bir araya getiren yerel girişimlerin küresel arenaya taşınmasına liderlik etti.

 

AI for Good Innovation Factory Türkiye, Güçlü Jüri Kadrosu ile Küresel Platformda Türkiye’yi Temsil Edecek Girişimi Seçti

Programın jürisinde Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Osman Emre Geredeli, Adin.Ai ve Parton Big Data Kurucusu, Türkiye Yapay Zekâ Platformu Eş Başkanı Profesör Altan Çakır, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteri Lideri Barbaros Günay, Lotus AI Genel Müdürü Didem Ün Ateş ve Etki ve Yatırım Danışmanı İlkay Demirdağ yer aldı.

 

Programa başvuru yapan Türk girişimler arasından seçilen 4 finalist; genç profesyoneller için veri odaklı, yapay zekâ destekli kariyer platformu 100sclub; engelli bireyler için dijital erişilebilirlik çözümleri sunan Binclusive; yapay zekâ destekli, mikro öğrenme platformu Bitely ve tanıları hızlandırarak, klinik iş akışlarını optimize eden ve tıp uzmanları için tüm yapay zekâ geliştirme sürecini kolaylaştırarak sağlık hizmetlerini dönüştüren Viseur AI oldu. 

 

AI for Good Innovation Factory Türkiye Spotlight Session ismi verilen sunum gününde, 5 dakikalık sunumlarının ardından jürinin sorularını yanıtlayan finalistler, jüri puanlaması ile değerlendirildi. Heyecanlı yarışmanın ardından sağlık alanında yapay zekâ tabanlı çözüm geliştiren Viseur AI girişimi, birincilik ödülüne layık görüldü. 

 

Böylece Viseur AI, Birleşmiş Milletler tarafından atanmış, alanında uzman isimlerden mentörlük desteği, Hızlandırma Programı kapsamında önceki girişimlerle deneyim paylaşımı, iş birliği ve karşılıklı destek için bağlantı kurma imkanı ve AI for Good Innovation Factory Büyük Finali’nde büyük ödül için yarışma fırsatı kazandı. 

 

AI for Good Innovation Factory, Girişimleri Dünya Sahnesine Taşıyor

Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) tarafından yürütülen AI for Good Innovation Factory, küresel sorunlara çözüm sunan yapay zekâ tabanlı girişimlerin büyümesini ve ölçeklenmesini destekleyen öncü bir hızlandırma ve sunum platformu. Program; girişimlere küresel tanıtım imkânı, yatırım ve fon kaynaklarına erişim, alanında uzman mentorlarla bire bir destek, uluslararası iş birliği ağlarına katılım ve medya görünürlüğü sunuyor. Aylık olarak düzenlenen sunum oturumları, farklı sektör ve coğrafyalardan seçilen girişimleri öne çıkarırken, başarılı olan girişimciler yıl sonunda gerçekleştirilen AI for Good Global Summit kapsamında yatırımcılara sunum yapma ve AI for Good Innovation Factory Büyük Finali’nde 20.000 dolar değerinde büyük ödül için yarışma şansı elde ediyor.

 

‘İyilik için Yapay Zekâ’ Çalışmaları Devam Edecek

Akbank LAB ve imece iş birliğinde yürütülen ReFi Türkiye programı teknoloji, finans ve etki alanlarının kesişimini keşfeden çalışmalara imza atıyor. 2022’de blokzincir teknolojisini odağına alarak başlayan program, 2024 yılından bu yana yapay zekâ teknolojilerinin ‘iyilik’ için kullanımına dair içerikler ve projeler de sunuyor. Programda ileri teknolojilerin çevre ve sosyal inovasyon için kullanımına yönelik içerikler yazılmaya, eğitimler sağlanmaya, projeler gerçekleştirmeye ve bu alanlardaki girişimleri desteklemeye devam edilecek.

 

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir