Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,65 TRY
tr euro
EURO
0.38%
Euro
43,89 TRY
tr chf
CHF
-0.02%
İsviçre Frangı
46,94 TRY
tr cny
CNY
0.33%
Çin Yuanı
5,35 TRY
tr gbp
GBP
0.25%
İngiliz Sterlini
51,62 TRY
bist-100
BIST
-0.66%
Bist 100
9.074,62 TRY
gau
GR. ALTIN
0.3%
Gram Altın
4.195,41 TRY
btc
BTC
0.02%
Bitcoin
97.050,85 USDT
eth
ETH
0.17%
Ethereum
1.814,11 USDT
bch
BCH
0.66%
Bitcoin Cash
385,99 USDT
xrp
XRP
-0.03%
Ripple
2,13 USDT
ltc
LTC
1.1%
Litecoin
90,51 USDT
bnb
BNB
-0.07%
Binance Coin
602,31 USDT
sol
SOL
0.08%
Solana
147,45 USDT
avax
AVAX
0.15%
Avalanche
19,57 USDT
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!

featured
implant-cevresinde-olusabilecek-enfeksiyona-dikkat.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş implantlarının çevresindeki dokularda gelişebilecek enfeksiyon riski hakkında bilgi verdi ve erken teşhis edilip tedavi edilmediğinde implant kaybına yol açabileceği uyarısını yaptı.

İmplantın yerleştiği doku zamanla ağız içi sorunlardan etkilenebilir!

Periimplant’ın yapılmasının onun ağızda ömür boyu kalıcı olması anlamına gelmediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “İmplantları hastalar genel olarak metal şeyler olarak düşünürler ve hiçbir zarara uğramayacağı gibi bir algıya sahip olurlar.” dedi.

İmplantın içine yerleştiği dokunun kemik ve yumuşak doku olduğunu hatırlatan Güler, “Bunlar biyolojik dokulardır ve ağız içerisindeki her tür sıkıntıdan onlar da etkilenir. Eğer bir implantın etrafında bu tür etkilenmeler mevcut ise diş etinde kızarıklık, kemikte bir erime var ise buna periimplantitis denilir.” açıklamasını yaptı.

İmplant çevresi enfeksiyonunun ilk belirtileri kızarıklık ve kanama…

İmplant çevresi enfeksiyonu başladığında öncelikle diş etinde ufak kızarıklıklar ve kanamalar görüldüğünü aktaran Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, şunları söyledi:

“Bu duruma müdahale edilmediğinde enfeksiyon biraz daha ilerleyerek kemiğe gelir ve kemikte yavaş yavaş erimeler başlar. O implantı kemik içerisinde tutan şey implantın etrafında ki kemik çerçevesidir. Eğer bu kemikte erime olursa implantı tutan bir kemik olmayacağı için zamanla o implant çıkartılmak zorunda kalabilir. Bunun için erken müdahale her zaman önemlidir ama ilerleyen vakalarda çeşitli müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi müdahale de gerekebilir!

İmplantın çıkarılması aşamasında cerrahi olan ve cerrahi olmayan müdahaleler yapılabildiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Eğer implant çevresinde bulunan enfeksiyon başlangıç durumunda ise o bölge uyuşturularak çelik ya da titanyumdan yapılmış kürek denilen çeşitli aletlerle implantın etrafında bulunan enfeksiyon kazılarak temizlenir. Hastadan iyi bir ağız hijyeni, bakımı istenir ve bu bölgenin toparlanması beklenir.” dedi.

Bu müdahalenin yeterli olmaması durumunda kemikte de bir sıkıntı söz konusuysa bölgeye cerrahi müdahale yapılabileceğini ifade eden Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Diş etinin kaldırılarak temizlenmesi gerekir. Cerrahi olarak bölge açılır kemikte bir kayıp görülür ise kemikte ki çıkıntılar düzeltilir ve implantın etrafında yiv denilen girintiler çok derin bir şekilde temizlenir. Tertemiz bir hale getirildikten sonra implant yüzeyinin frezlerle düzleştirilmesi istenebilir. Bunlar yapıldıktan sonra diş eti kapatılır ve hastadan aynı şekilde çok sağlıklı bir ağız bakımı istenir.” 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir