Loading...
tr usd
USD
-0.48%
Amerikan Doları
40,56 TRY
tr euro
EURO
-0.42%
Euro
47,70 TRY
tr chf
CHF
-0.45%
İsviçre Frangı
51,06 TRY
tr cny
CNY
-0.11%
Çin Yuanı
5,66 TRY
tr gbp
GBP
-0.89%
İngiliz Sterlini
54,62 TRY
bist-100
BIST
-0.43%
Bist 100
10.642,60 TRY
gau
GR. ALTIN
-1.39%
Gram Altın
4.352,20 TRY
btc
BTC
-0.13%
Bitcoin
117.463,99 USDT
eth
ETH
-0.09%
Ethereum
3.721,84 USDT
bch
BCH
-0.61%
Bitcoin Cash
553,86 USDT
xrp
XRP
-0.22%
Ripple
3,14 USDT
ltc
LTC
-0.48%
Litecoin
113,23 USDT
bnb
BNB
-0.39%
Binance Coin
782,43 USDT
sol
SOL
-0.46%
Solana
185,89 USDT
avax
AVAX
-0.24%
Avalanche
23,95 USDT
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Aldatıcı belgeler: Saldırganlar sahte İK güncellemeleriyle çalışanları hedef alıyor

Aldatıcı belgeler: Saldırganlar sahte İK güncellemeleriyle çalışanları hedef alıyor

featured
aldatici-belgeler-saldirganlar-sahte-ik-guncellemeleriyle-calisanlari-hedef-aliyor.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaspersky, kişiselleştirilmiş e-postalar ve İK politikası güncellemeleri şeklinde gizlenmiş ekli belgelerle çalışanları hedef alan yeni ve gelişmiş bir kimlik avı kampanyası tespit etti. Bu kampanya, saldırganların yalnızca e-posta gövdesini değil, ekleri de tek tek alıcılara hitap ederek kişiselleştirdiği ve benzeri görülmemiş bir özelleştirme düzeyi sergilediği kimlik avı taktiklerinde önemli bir adıma işaret ediyor. Amaç, kurbanı kurumsal e-posta kimlik bilgilerini girmesi için kandırmak.

Saldırganlar kampanyayı hedefe yönelik ve daha ikna edici hale getirmek için çalışan isimlerini ayrıştırarak hazırlıyor. E-postalar aldatıcı bir görüntüye sahip: Güven oluşturmak için sahte bir “doğrulanmış gönderen” rozeti, alıcının adı ve uzaktan çalışma protokolleri, sosyal yardım idaresi ve güvenlik standartlarını gözden geçirmek için ekli dosyayı açma daveti barındırıyor. Ancak e-posta gövdesinin tamamı gerçekte içinde metin bulunmayan bir görüntüden ibaret. Bunu da e-posta filtrelerini atlatmak için yapıyor.

 

Sahte e-postanın gövdesi metinden değil, resimden oluşuyor

Güncellenmiş “Çalışan El Kitabı” gibi görünen ekteki belge gerçek bir kılavuz içermiyor. Sadece bir başlık sayfası, sözde değiştirilen maddelerin kırmızıyla vurgulandığı bir içindekiler tablosu, sözde belgenin tamamına gitmek için bir QR kodu içeren bir sayfa ve bir telefon kullanarak QR kodlarının nasıl okunacağına dair genel talimatlar yer alıyor. Belgede bu belgenin özellikle kendileri için oluşturulduğuna ikna etmek için kurbanın adı birçok kez yer alıyor.

 

Sözde “Çalışan el kitabı” ekli dosya

Hedeflenen kişi QR kodunu tarar ve bağlantıyı takip ederse, saldırganların peşinde olduğu kurumsal kimlik bilgilerini girmelerinin istendiği sahte bir sayfaya ulaşıyor.

Kaspersky Anti-Spam Uzmanı Roman Dedenok, şunları söylüyor: “Bu kampanya kimlik avı saldırılarında yeni bir gelişmişlik düzeyini gösteriyor. Her alıcı için ayrı bir ekli belge ve e-posta gövdesi için ayrı bir resim oluşturan yeni bir posta otomasyon mekanizmasıyla karşılaşmış olabiliriz. Bu taktik, saldırıyı ölçeklendirmeye ve aynı zamanda geleneksel savunmalardan kaçmaya olanak tanıyor. Kurumlar bu tehditlerin önüne geçmek için gelişmiş güvenlik önlemlerine ve çalışan eğitimine öncelik vermelidir.”

Kaspersky güvende kalmak için şunları öneriyor

  • Kimlik avı girişimlerini tespit etmek ve engellemek için kurumsal posta sunucusu düzeyinde özel güvenlik çözümleri kullanın.
  • Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm çalışan cihazlarının sağlam bir güvenlik yazılımı ile donatıldığından emin olun.
  • Modern oltalama taktikleri hakkında düzenli eğitimler düzenleyin.
  • Çalışanları, görüntü tabanlı metin veya uyumsuz belge başlıkları gibi kimlik avı belirtileri için e-postaları incelemeye ve talepleri doğrudan İK ile doğrulamaya teşvik edin.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir